Kamenná predajňa | Po-Pia: 8:00-16:30,Sob: 8:00-12:00 - matkokubko50@gmail.com

Zemiakové vločky 200g

Zemiakové vločky na zahustenie, či ako náhrada strúhanky-
SKU: MK644
1,90 €

Zemiakové vločky na zahustenie či ako náhrada strúhanky


Zemiakové vločky sa získavajú z varených zemiakov, ktoré sa rozmačkajú a následne sušia vo valcovej sušiarni. Zemiakové vločky sú takmer národným jedlom vo Fínsku, kde ich dokážu pripraviť na mnoho spôsobov. Zemiakové vločky sú ľahko stráviteľné a majú pomerne nízky obsah vlákniny. Hlavným zdrojom energie z nich je škrob.

Účinky zemiakov

  • odvodňujú a prečisťujú telo – vynikajúce pre obličky
  • pozitívny vplyv na srdce
  • posilňujúci účinok na nervy
  • podporujú trávenie
  • posilňujú imunitný systém
  • odkysľujú organizmus
  • pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi
  • sú užitočným zdrojom vitamínu C
  • pomáhajú pri žalúdočnej a črevnej chrípke


Použitie: 
Sú perfektným pomocníkom pri príprave zemiakovej kaše, zemiakových šišiek, kroket, placiek, halušiek a zemiakových knedlí. Výborne s nimi ale zahustíte aj kapustu, polievky a omáčky a hodia sa aj miesto strúhanky na obaľovanie mäsa.

Návod na prípravu: pre zachovanie vitamínov, minerálov a enzýmov je vhodné zemiakové vločky zalievať vodou alebo mliekom o maximálnej teplote 50 °C. Doba namáčania je okolo 20 minút a vločky je potom potrebné skonzumovať do 3 hodín, pretože inak môžu skysnúť.
Pre lepšiu stráviteľnosť je vhodné vločky pred podávaním rozmixovať.
K dochuteniu a ľahšiemu uvoľňovaniu vitamínov sa odporúča k vločkám pridať kúsok masla alebo kvalitného oleja.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energia: 1545 kJ / 363 kcal; Tuky: 0.3 g; z toho nasýtené 0 g; Sacharidy: 83.3 g; z toho cukry 6.2 g; Bielkoviny: 7.1 g; Soľ: 0.21 g; Vláknina: 5.8 g.

Krajina pôvodu: Slovenská republika

VýrobcaJ. VINCE