Ľahšie stráviteľné ako kravské
Udržuje pokožkuUpravuje hladinu cholesterolu
Sušené kozie mlieko, plnotučné s obsahom tuku najmenej 26 hmot.% a menej ako 42 hmot.%
Kozie mlieko obsahuje mnohých prospešných látok. Má vynikajúcu stráviteľnosť a je skvelou voľbou pre deti, ľudí s ťažkosťami trávenia, či ľudí v rekonvalescencii.
Dobrá stráviteľnosť kozieho mlieka je spôsobená inou stavbou kazeínu ako u kravského mlieka. Predovšetkým pre deti, ktoré majú ťažkosti so stráviteľnosťou kravského mlieka, je kozie mlieko alternatívou. Kozie mlieko obsahuje minerálne soli vápnika, sodíka, horčíka, draslíka, fosforu, soli stopových prvkov: medi, zinku, mangánu, titánu, chrómu a kobaltu a rad vitamínov: A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovú. Množstvo bielkovín je síce vyššie ako v kravskom mlieku, dôležitý je však rozdiel v ich zložení. A to je predpokladaný dôvod, prečo organizmus niektorých ľudí znáša kozie mlieko oveľa lepšie ako kravské mlieko. Lepšia stráviteľnosť kozieho mlieka je spôsobená zložením a rozmermi tukových častíc, ktoré sú rozptýlené v malých guľôčkach (podobne ako je tomu u materského mlieka)Pozitívne vlastnosti kozieho mlieka.
Zloženie : 100% kozie mlieko, plnotučné
Soľ obsiahnutá výlučne v dôsledku prirodzene sa vyskytujúceho sodíka. Konzistencia kozieho mlieka je práškovito homogénna s ľahko rozpadávajúcimi sa hrudkami
Chuť a vôňa kozieho mlieka je čistá, charakteristická pre sušené mlieko s príchuťou po pasterizovanom mlieku, bez cudzích príchutí a pachov.
na prípravu 100 ml obnoveného nápoja použijeme 10-12,5 g prášku (1 polievková lyžica) zalejeme 100 ml teplej alebo studenej vody. Na prípravu studeného nápoja použijeme mixér alebo šejker pre lepšie premiešanie mlieka. Pri použití studenej vody sa môžu robiť malé hrudky. Na varenie a pečenie použitie podľa potreby.
Kozie mlieko možete použiť na prípravu rôznych nápojov ako je biela káva, kakao, chutné mliečne nápoje a kokteily, instantné čokoládové nápoje, na dochutenie kávy alebo čaju. Taktiež je vhodné na prípravu chutných raňajok s cereáliami. Pri varení ho môžete použiť k príprave polievok, omáčok, pudingov a kaší. Pri pečení ako surovinu do cesta a plniek.